Miejsce realizacji
Powiat policki:
Projekt polegał na przebudowie i wyposażeniu niewykorzystywanego zaplecza Zespołu Szkół w Policach tj. czterech sal lekcyjnych, które obecnie stanowią pracownię hotelarską oraz remont i wyposażenie istniejącej stołówki wraz z kuchnią i zapleczem gospodarczo – magazynowym, gdzie powstała pracownia gastronomiczna.
W ramach pracowni hotelarskiej przy ZS w Policach stworzono i wyposażono następujące pomieszczenia:
- jednostka demonstracyjna do praktycznej nauki zawodu z łazienką i z wyposażeniem,
- recepcja,
- cztery dwuosobowe pokoje z dwoma przedsionkami i dwiema łazienkami wraz z wyposażeniem,
W ramach pracowni gastronomicznej wykonano remont i modernizację następujących pomieszczeń:
- stołówka,
- kuchnia wraz z zapleczem gospodarczo – magazynowym.
Ponadto przeprowadzono modernizację powstałych pracowni poprzez ich wyposażenie w nowoczesne urządzenia gastronomiczne, wyposażenie stołówki w stoły i krzesła oraz zakup mebli do pracowni hotelarskiej i drobnego wyposażenia. Dodatkowo założona została instalacja elektryczna, wodno–kanalizacyjna oraz grzewcza w pomieszczeniach podlegających modernizacji.
Dzięki realizacji projektu w Zespole Szkół w Policach powstało nowoczesne i dostosowane do wymagań Ministerstwa Edukacji Narodowej zaplecze, gdzie każdy z uczniów szkół zawodowych w ZS w Policach, podczas zajęć praktycznych zapozna się ze wszystkimi narzędziami i urządzeniami, jakie może spotkać w swojej pracy zawodowej. Dzięki dostępowi do pracowni hotelarskiej i gastronomicznej również nauczyciele mogą w pełni realizować programy nauczania, co doprowadziło do polepszenia jakości kształcenia zawodowego.